FLOW

(verschenen op 19 juni 2008)

Misschien ken je de ervaring wel om helemaal in een situatie van ‘Flow’ te zitten. Je gaat dan ergens helemaal in op, je werkt ergens met veel inspiratie en bezieling aan en je vergeet helemaal de tijd. Je twijfelt er niet aan dat je succes zult hebben, ook al lijkt je project misschien niet eens erg kansrijk. En inderdaad, je bereikt je doel. Het lijkt zelfs moeiteloos te gaan, omdat je 100% in lijn bent met je doel of verlangen. Niet dat je er niets voor hoeft te doen, maar je acties volgen zo vanzelfsprekend uit je verlangen, dat het voelt als moeiteloos.

Met hart en ziel
Zelf heb ik dit heerlijke gevoel niet dagelijks, maar ik maak het wel met grote regelmaat mee, zowel in mijn werk als in privé situaties. In mijn boek ‘Langs de regenboog’ beschrijf ik een aantal van deze situaties, zoals het opzetten van een spiritueel netwerk binnen het ministerie van VROM. De Lichtcirkel, een groep waarmee we sinds een jaar dagelijks mensen die het zeer moeilijk hebben energetisch ondersteunen, is ook vanuit een gevoel van Flow opgestart. En een heel krachtig voorbeeld van Flow heb ik ervaren in 1999, toen ik me met hart en ziel op de erbarmelijke situatie van de naar Albanië vluchtende Kosovaren had gestort. Televisiebeelden van vluchtelingen in de stromende regen, zonder tenten of voedsel, verscheurden mijn hart. Ik deelde mijn wanhopige gevoel hierover met mijn collega Ria en toen ontstond er een plan. We besloten een inzameling te organiseren in Leidschendam. Opeens was er heel veel te doen: we moesten toestemming van de gemeente hebben, een plek om in te zamelen, publiciteit, sponsorgeld voor de reis en een chauffeur. En dat in een zeer kort tijdsbestek. Ik vroeg hulp aan de voorzitter van de wijkvereniging, die goede contacten binnen de gemeente had, en hoewel hij een zeer druk bezet persoon was, werd ook hij gegrepen door ons geïnspireerde plan. Hoewel de verantwoordelijke wethouder er eigenlijk op tegen was, kregen we toch toestemming los voor een inzameling. We mochten het gebouw van de wijkvereniging gebruiken om de goederen in te zamelen, we kregen ruimschoots publiciteit in de plaatselijke media en er werden daardoor dan ook zeer veel spullen ingezameld. Om voldoende tijd voor de coördinatie te hebben nam ik halve dagen vrij en kreeg van mijn baas de mogelijkheid om in mijn ‘vrije’ tijd het kantoor te gebruiken om te faxen en te telefoneren om sponsorgeld los te krijgen. Binnen de kortste keren kregen we zoveel sponsorgeld, dat we zelfs nog voedselpakketten konden kopen als aanvulling op alles wat al ingezameld was. Het transport werd geregeld door Ria’s Albanese schoonzoon, de grens mocht gepasseerd worden en in Albanië werden ontroerende videobeelden gemaakt van de verdeling van de spullen. Een 100% geslaagde actie met zeker 300% voldoening!

Zomerweek Flow in Solvitae
Het is natuurlijk geen toeval dat je succesvol bent als je ergens met hart en ziel voor gaat. Ons creërend vermogen is veel groter dan we soms voor mogelijk houden. Van 18-22 augustus organiseer ik vanuit Lelievita een zomerweek over het creëren van Flow in je leven, bij Stichting Solvitae in Voorburg. Vijf middagen achter elkaar is er dan aandacht voor het ontdekken en leren gebruiken van je creërende kracht. Vlak voor het begin van het nieuwe seizoen kun je je mooi bezinnen op wat je nu werkelijk wilt in je leven. Misschien heb je er behoefte aan uit een patroon van ‘stress en moeten’ te stappen en te groeien naar Flow: geïnspireerd en toegewijd bezig zijn en moeiteloos bereiken wat voor jou belangrijk is. We creëren onze eigen werkelijkheid, door de universele Wet van de Aantrekking. De energie die je uitstraalt, je overtuigingen en je gevoelens, komen altijd bij je terug in ervaringen. Het is dus geen toeval dat je bepaalde patronen, problemen of juist fijne gebeurtenissen aantrekt op je levenspad. Wat overigens zeker niet wil zeggen dat er sprake is van schuld als jouw werkelijkheid niet prettig is. In deze zomerweek leer je hoe deze universele principes werken. Je zult ook leren hoe je de subtiele vibratie van je aura en chakra’s kunt verhogen, waardoor je meer Flow in je leven kunt brengen. We zullen aan beperkende overtuigingen gaan werken en leren hoe je een volmondig JA kunt geven aan wat zich voordoet in je leven (ook als jouw werkelijkheid op dit moment niet zo aangenaam is), waardoor je ruimte maakt voor een stroom van vertrouwen, kracht, plezier en vervulling. Opgave voor deze zomerweek kan tot uiterlijk 17 juli. Voor meer informatie kun je mij bellen (070-3276697), of kijk op www.lelievita.