WEEKEND ‘CONTACT IN RUST’

(verschenen op 28 februari 2007)

Het is niet gemakkelijk om, als je een druk bestaan leidt, regelmatig even wat tijd voor jezelf te nemen. Maar als je niet de nodige rustmomenten inbouwt, kun je jezelf als het ware een beetje kwijtraken. Als je die tijd wel neemt, kun je contact blijven houden met je diepere kern en kan er meer ruimte komen om te genieten van het leven. Maar rust kan ook wel eens bedreigend zijn, omdat je dan gaat voelen wat er is en in contact komt met je dieper verborgen gevoelens, die je misschien liever niet zou willen voelen. Toch is het juist dan van belang dat je naar die signalen gaat luisteren en jezelf helemaal toestaat te voelen wat er is. Hoewel het in het algemeen geen kwaad kan om een druk leven te leiden, is het wel van levensbelang om zo nu en dan momenten van inkeer in te bouwen. Met de docente Holistische Massagetherapie, Marjorie Paol, werkzaam in Den Haag, ga ik daarom van 15 tot en met 17 juni een weekend organiseren met als thema ‘Contact In Rust’. Dit wordt gehouden in klooster Loreto, gelegen op een rustige plek in de Achterhoek. Het prille begin van de zomer luidt een periode in van aangename warmte. Warmte is niet alleen de temperatuur van de zon op je huid, maar ook onderdeel van contact, in welke zin dan ook. In dit weekend ga je vanuit de rust in jezelf ontdekken wat contact met je doet, of het nu gaat om contact met jezelf of met anderen. Met of zonder praten, met of zonder aanraking. Je kunt dan ervaren wat contact voor jou is, kan zijn en mag worden. Aan de hand van diverse oefeningen leer je beter je grenzen waar te nemen en te benoemen en kun je dieper in jezelf gaan voelen wat er is. Zo kun je een heel weekend in alle rust en ontspanning dichter bij jezelf komen.

Holistische massagetherapie en Intuïtieve Ontwikkeling
In de massagetherapie en andere natuurgeneeskundige therapieën wordt ervan uitgegaan dat de mens één geheel is (denk aan het Griekse ’holos’) van fysieke, geestelijke, emotionele, sociale en spirituele aspecten, die alle onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Als in één van deze aspecten sprake is van een verstoring, beïnvloedt die ook (één van) de andere. Tijdens een massage in de vorm van aandachtige, respectvolle aanraking, kan diep contact worden gemaakt met wat er wérkelijk te voelen en beleven is in het geheel dat jij bent. Door dit in mildheid waar te nemen, zonder oordeel of wens om het te veranderen of weg te drukken, ontstaat de mogelijkheid om weer één te worden met wat voorheen onbekend was, niet gezien mocht worden of werd ontkend. Tijdens dit weekend krijg je niet zozeer met deze vorm van therapie te maken, als wel met de filosofie die hieraan ten grondslag ligt. Daarnaast zal het weekend worden afgesloten met een ontspannende zelf-massage van de voeten.
Verder gaan we dit weekend aan de gang met oefeningen uit de Intuïtieve Ontwikkeling, die je helpen om je gevoeligheid te ontwikkelen tot een bron van kracht en inspiratie. Je leert je energiesysteem (aura en chakra’s) waar te nemen en ermee te gaan ‘spelen’. We gaan visualisaties doen, waarbij je de energiestroom in je lichaam kunt gaan waarnemen en meer warmte kunt gaan brengen in het contact met jezelf. Je leert hoe je meer in je kracht komt. Ook gaan we aan het werk met affirmaties en het loslaten van belemmerende overtuigingen of patronen.

Tijd voor jezelf
Het programma van dit weekend zit niet helemaal vol, want voor alle deelnemers is er gelegenheid om, los van de groep, een half uur een massage te ondergaan bij Marjorie, of een coachinggesprek op het gebied van stress-preventie te krijgen bij mij. De rest van de groep heeft dan tijd voor zichzelf, bijvoorbeeld om te gaan wandelen, lezen of te genieten van de prachtige tuinen van Loreto. We gaan uit van minimaal 12 en maximaal 18 deelnemers. Als het weer het toelaat, zal een groot deel van het programma buiten plaatsvinden. In dit weekend kun je in een heerlijke omgeving nieuwe warmte, stroming en energie opdoen, en ervaren hoe voedend en helend contact kan zijn. Heb je interesse om aan dit weekend mee te doen, bel dan naar bovenstaand telefoonnummer om een folder aan te vragen of kijk op www.lelievita.nl of op www.alternatievehulpverleners.nl/massagepraktijkintouch