GEZIN UIT BALANS

(verschenen op 1 februari 2007)

Eind vorig jaar werd ik gemaild door Marianne, een vrouw uit Haarlem. Ze schreef me dat haar dochtertje van 6, Else, veel problemen had. Het meisje was 90% van de tijd boos en ontevreden en dit leidde tot veel ruzies thuis. Misschien mede daardoor, voelde Else zich niet erg geliefd. Ook had ze last van faalangst. In december ben ik begonnen met de behandeling. Omdat Haarlem niet naast de deur ligt, hebben we gekozen voor aurahealings op afstand. Dat kan binnen dit werk: of de cliënt nu bij me in de kamer zit of zelfs op honderden kilometers afstand, het maakt niets uit voor de werkzaamheid van de energie. Inmiddels heb ik vijf behandelingen gegeven en daarbij is het hele gezin aan bod geweest.

doornenkroon
Else kwam in de eerste healing naar voren als een meisje met een enorme spanning in haar hoofd. In haar nek en keel blokkeerde ze krampachtig de doorgang tussen hoofd en gevoel. Op haar hoofd verscheen een soort doornenkroon, zwart met stekels. Het leek of het een pijnlijke last was die ze met zich meedroeg uit een vorig leven. Ik mocht er veel licht naartoe sturen en daardoor werd het minder heftig. Bij het hartgebied voelde ik een aantal beschermlagen, die haar ervan weerhielden haar hartepijn ook daadwerkelijk te ervaren. Ook daar richtte ik lang mijn aandacht op, waardoor er veel verzachtende energie naartoe kon gaan. De boosheid waar Marianne me over verteld had, kon ik in de eerste healing niet waarnemen. Het leek erop dat Else’s eerste uitdaging was om haar emoties ook daadwerkelijk te mogen voelen. Marianne zelf kwam ook naar voren: moeder en dochter moesten rond het hartgebied hun energie met elkaar scheiden, omdat ze daar teveel verstrengeld zaten. Zeker als je nauw verbonden bent met iemand, kan het gebeuren dat je je energie bij een ander achterlaat, of zelf met de energie van die ander rondloopt. Het scheiden van die energie kan een enorme opluchting geven. Na afloop voelde ik hoe Else bij haar moeder op schoot kon kruipen, heel harmonieus.

dominantie
Else reageerde goed op de healing. Ze deed liever, ook tegen haar zusje. En als er een confrontatie was, herstelde ze daar sneller van. Bij de tweede behandeling wilde haar vader André graag kijken wat er tussen zijn dochter en hem voor patroon speelde. Hij vond het namelijk erg moeilijk om met de ruzies tussen Else en hem om te gaan. Else kwam in de healing over als groter dan haar vader. Dit had te maken met haar gevoel van dominantie. Ik voelde bij André een pijn in zijn maagstreek, als uiting van een stuk onzekerheid. Omdat hij zijn onzekerheid niet accepteerde, werd hij steeds erg boos op Else, wanneer zij zich zo dominant opstelde. André vertelde me dat hij inderdaad de laatste maand last had gehad van brandend maagzuur. Ik raadde hem aan zijn gevoelens van onzekerheid en boosheid te accepteren, maar zijn boosheid niet op zijn dochter te projecteren. Bij Else was de doornenkroon inmiddels verdwenen, maar er was nog wel een grote druk op haar hoofd te voelen. Ik vertelde bij de derde behandeling hoe Else de druk op haar hoofd zelf kon verminderen. Als je je voorstelt dat er een kraantje op je kruin zit, dan kun je dat open zetten om helende energie toe te laten, die dan door kan stromen naar je hart. Ze pikte dit goed op. Elke keer als haar moeder boos of chagrijnig was, vertelde Else haar dat zij ook haar kraantje open moest zetten. Het jongere zusje en Marianne kwamen ook aan bod in de healings. Het werd duidelijk dat het niet om Else als probleemgeval ging, maar dat juist de interactie tussen de vier gezinsleden ervoor zorgde dat de situatie soms zo uit de hand liep. Vlak voor ik Else vorige week behandelde, was Marianne niet zo tevreden over haar dochters’ gedrag. Maar ik voelde in haar energiesysteem al wel een grote verandering. Ik voelde een krachtig kind, met veel potentie om dingen tot stand te brengen. Met een groot hartchakra, dus met veel liefde om te geven. Wat ze nog nodig had om verder te groeien was begrip en warmte. En ook wat meer stevigheid, een dieper contact met de aarde, zou haar verder kunnen helpen. Via een kraantje naar de aarde zou ze misschien de overtollige energie van haar buikgebied, haar boosheid en dominantie, kunnen afvoeren. Else reageerde weer goed op de healing. Het gezin is er nog niet klaar mee, maar ze zijn zeker op de goede weg en ze hebben inmiddels vertrouwen in een goede afloop.