LELIEVITA

(verschenen op 9 juni 2005)

Al 5 jaar schrijf ik inmiddels in deze rubriek over gezondheid en spiritualiteit. Ik heb even geteld: dit is het 72e artikeltje dat ik aanlever bij de redactie van het Krantje. Er zijn inmiddels al heel wat lezers die dankzij deze stukjes de weg naar mijn praktijk Lelievita hebben weten te vinden. Ook gebeurt het wel eens dat een onbekende mij aanschiet omdat hij of zij me herkent van de foto uit het Krantje. Ik ben heel blij met de positieve reacties die ik regelmatig ontvang. Sommigen knippen zelfs ieder artikeltje uit, om het te bewaren. Ik krijg ook wel eens het verzoek om wat concretere informatie te geven over wat ik nou allemaal doe in mijn praktijk. Want het grootste deel van mijn stukjes gaat over persoonlijke ontwikkeling en niet over Lelievita. Vandaar dat ik deze keer hier wat meer over wil schrijven. Zie voor meer informatie de website www.lelievita.nl .

Coaching en behandeling
Men kan voor verschillende manieren van coaching en behandeling bij Lelievita terecht. De meeste mensen beginnen met een aurahealing. In drie kwartier tijd krijg je een aardige indruk van je aura, dat is de niet-fysieke uitstraling van wie je bent, ook wel je 'energielichaam' genoemd. Ik voel dan waar je zwakke plekken zitten en waar je eventueel uit balans bent geraakt. Vaak wordt ook wel duidelijk waar het mee te maken heeft en het belangrijkste is natuurlijk dat je door middel van een aurahealing weer balans kunt krijgen. Dit kan op fysiek niveau zijn, waardoor bijvoorbeeld lichamelijke klachten kunnen verdwijnen, of op emotioneel of mentaal gebied, waardoor je lekkerder in je vel komt te zitten. Meestal bespreek ik vrij uitgebreid met de mensen wat ik ben tegengekomen. Eén healing kan leuk zijn als ervaring, maar als je echt wilt werken aan het transformeren van bepaalde patronen, dan kun je beter een paar keer achter elkaar komen, met 1 à 2 weken tussenruimte. Ik raad volwassenen meestal aan een keer of 5 te komen, om ervoor te zorgen dat de veranderingen ook kunnen beklijven. Behalve voor een aurahealing kun je ook kiezen voor een consult 'emotionele integratie'. Hierbij ga je voelen wat voor emoties je allemaal tegenkomt, zonder erin te blijven hangen. Het kan een heel proces zijn om al die emotionele lagen, als een ui die je laagje voor laagje afpelt, volledig te doorvoelen en los te laten. Maar wie de stap kan zetten komt bij een kern van pure liefde terecht, van waaruit het mogelijk is de oorzaak van het probleem op te lossen. Als derde mogelijkheid noem ik het energetisch schoonmaken van je huis. Soms kan de energie in een huis zwaar aanvoelen, omdat er negativiteit of verdriet is blijven hangen uit gebeurtenissen in het verleden. Ik kan je helpen om de energie in je huis weer schoon te maken.

Intuïtieve ontwikkeling
Mijn opleiding tot aurahealer begon met een cursus intuïtieve ontwikkeling. Ik leerde daar heel veel over mijn eigen gevoeligheid. Ik kwam erachter dat ik mijn energieveld niet alleen kon waarnemen, maar dat ik er ook op een speelse manier veranderingen in kon aanbrengen. Binnen Lelievita bied ik mensen individuele trajecten intuïtieve ontwikkeling aan, wat inhoudt dat mensen in 6 tot 10 bijeenkomsten een heel programma kunnen doorlopen dat specifiek op hun eigen situatie van toepassing is. Het grote voordeel is hierbij natuurlijk dat ik veel specifieker in kan gaan op waar iemand zit en wat de leerwensen zijn. Het wordt altijd een hele ontdekkingsreis, waarin mensen veel over zichzelf leren en heel nieuwe gezichtspunten kunnen krijgen. Een groot deel van de tijd bestaat uit het doen van visualisaties en het bespreken daarvan, om erachter te komen wat ze je te zeggen hebben. Terwijl je met je ogen dicht zit, luister je naar mijn stem en ik help je dan bepaalde beelden en gevoelens op te roepen, waardoor je meer over jezelf kunt ontdekken. Je kunt je aura leren waarnemen, je contact met de aarde leren verstevigen, en verder zijn er bijvoorbeeld mooie oefeningen om je te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. We kunnen werken aan zelfvertrouwen, maar ook aan het loslaten van oude pijn, boosheid, controle of schuldgevoelens. Er is ook een traject dat zich richt op het creëren van je werkelijkheid: hoe komt het dat je werkelijkheid is zoals hij is? Wat doe je hier zelf in en hoe kun je dat veranderen? Er zijn verder speciale trajecten voor kinderen en ook voor mensen die veel last hebben van vermoeidheid. Tenslotte noem ik de mogelijkheid om er een weekeinde op uit te gaan met Lelievita. Zoals ik vorige maand al schreef zal ik van 2 tot 4 september samen met yogadocente Nathalie Gerards een heerlijk weekeinde in de Achterhoek geven met yoga, meditatie en contact met de natuur. Ook deze informatie is inmiddels aan de website toegevoegd.